En sån premiärtur

Med försmak på vad som komma skall så gick premiärturen som en välsmord dragbana; jääädra gött. Efter riggspänning och pyntning av sittbrunnen i fredags och upp med trasorna på lördag morgon så drog vi iväg med en extra besättningsmedlem mot Marstrand. Utan fadäser la vi till på kvällen efter en go segling.

Trippen tillbaka idag gick lika fint den och nu känns det som att vi är redo för att dra. Givetvis har vi en del småfix att styra upp men det ser jag inga problem med. Givetvis skulle vi behöva testa lite tuffare vindar och ladda på med vindrodret men det får vi ta vid tillfälle. Här kommer några bilder (kanske fler så småning om) och spåret som vi loggat med paddan (topfarten vore ju kul att tro på men det är nog något vajsing med GPS-mottagningen tyvär).

Hasta luego!

premiärspår

Sassy är i plurret igen…

I långhelgen som varit har vi fixat klart den läckande dyvikan, Robban har gjort ett strålande plastjobb. Sassy är nu åter igen sjösatt och denna gången är hon tät som en skrupelfri fondförvaltare.

Vi har polerat och vaxat hela sittbrunnen samt överbyggnaden efter allt slabbande med färg, epoxi och sikaflex som detsamma fått uthärda under vinterns alla projekt.
Vår grymt trevliga och händiga båtgranne Klas har tillverkat ett rostfritt mastbeslag åt oss så vi har fått upp bommen robust på plats. Vårt gamla beslag kändes oroväckande klent och vi har inte lyckats hitta något beslag att tillgå i handeln som passar vår mastprofil. Seldén rådde oss att tillverka ett eget, och då kom Klas in i bilden.
Vi har också hunnit med att göra klart infästningen i däck för vårt kutterstag. En kraftig konsol sitter nu enkelt åtkomligt för inspektion innanför en lucka i förpiken. Robban har tidigare i vinter stärkt upp skottet i ankarboken med ytterligare plast och paketet bör nu vara stadigt nog för sin uppgift att bära ett inre försegel då andan faller på.

Här kommer lite blandade bilder från helgens aktiviteter… Simma lugnt!