Ladda paddan (del 3), snart målar vi däcket

Så var laddstationen till iPaden klar och däcket är snart redo att målas. Helgen har varit bra och hade det inte varit för att vi varit tvugna att hjälpa våra båtgrannar att montera avbärarlist jämt så hade vi kunnat sjösätta imorn… knappast. Nä, det är nog snarare vi som sinkar ner dom andra där ute i skjulet med våra prylar som ligger och skräpar överallt. Trevligt är det i alla fall med Mats, Rita, Erik, Håkan och Lennart och jag kommer att sakna alla goa pratstunder när vi sjösätter och beger oss till nästa anhalt i förberedelserna.

Som sagt så är laddaren till iPaden inkopplad så nu ska vi klara av navigeringen. Vi har ju skaffat sjökort till paddan som vi tänkta klara oss på tillsammans med översiktskort, pilots och några kompletteringar så laddning lär behövas. Med en liten vattensäker låda för kretskortet och en del smältlim till usb-kontakterna så ska den klara av den fuktiga miljön.

En lite större grej vi jobbat med är halkskyddsfärgen till däcket. Innan man målar så ska det på primer (två lager) och innan dess måste det vara rent. Ett inte så roligt jobb att ligga på knä och skrapa gamla sikaflex-rester och slabba med rengöringsmedel men snart är det målningsbart. Tyvärr så hittade vi två små områden med delaminering och några fler hål som behövde spacklas. Det är snart fixat och i veckan ska vi nog kunna tvätta en gång till och börja måla.

Det sista på motorinstallationen blev också gjord i helgen. Med fräsch isolering i motorluckan så blev ljudnivån riktigt trevlig, ska bli kul att höra hur det låter i marschfart. Petter har gjort ett riktigt grymt jobb med installationen och det är bara sjövattenfiltret och vakumventilen som återstår för att bocka av den helt.

Vi avslutade med att spana in vår tilltänkta båtplats efter sjösättningen. Planen är att fukta Sassy Lady den 4e maj och efter riggning åker vi upp till Vindelevarvet vid Göta Älvbron där dom sista förberedelserna ska göras innan avseglarfesten den 30e Juni och senare avsegling dagen efter. Det var tack vare Claes och Britt som vi träffade på JRSK-avseglarmötet i veckan vi fick nys om stället och det känns helt rätt.

Hasta luego

One thought on “Ladda paddan (del 3), snart målar vi däcket

  1. Moin Männer,

    it is nice to see you repairing your forgus 31. Only two days left, and I will buy a 1978 built forgus 31 too!
    Your blog is quite interesting for me, I can see what may happen in the next Years ( Delamination????) However, it is nice to watch your activities around the boat and the trip. Would be much easier for me to understand your jokes, if I could read svedish, but I don´t…..I wish you a good luck for the upcoming repairs and sail projects!
    And if you will take the Kiel Canal, feel free to come to Wedel/ Elbe/ Hamburg… nice town for Sailors ;-)