550 sjömil senare

Efter 15 dagar som gast på Sassy Lady ska jag nu mönstra av och ta flyget hem till Sverige. Jag vill skriva några rader om hur jag haft det och säga tack.

Jag har varit med om ett nytt seglingsäventyr och upplevelserna är jag mycket glad över. Det jag uppskattat mest i seglingsväg är förmodligen nattseglingarna. Ljuden av båtens rörelser genom vattnet och vinden liksom förstärks av mörkret. Det är en häftig känsla. Nordsjön var också en efterlängtad upplevelse även om den gjorde mig sjösjuk första natten. Andra natten kom vi gott överens. Tanken på att Petter, Robban och Stefan ska få oändligt många nya seglingsupplevelser under det kommande året känns aningen avundsjukt men samtidigt är jag mycket förväntansfull för deras skull. Jag kommer följa deras resa med spänning och förtjusning.

Utöver seglingen har livet ombord inneburit ännu mer skojighetet. Dessa tre män är ljuvliga och galna på samma gång. Det ligger alltid ett skämt eller en kommentar på lut och jag har skrattat mycket. De har tagit gott hand om mig som gäst ombord. Vardagen har varit självklart enkel och aldrig har det varit något gnat om vem som ska ta disken eller plocka undan efter maten. Det har lagats god mat lagad ombord och jag har varit belåten eftersom jag ofta varit hungrigast. Helt vanliga dagligt återkommande samtalsämnen har varit hur magen mår av de linfrön som äts till frukost, hur många liter rosevin/frukt det finns kvar och om vem som ska ta ansvar för lukten från rumpan. Det har också diskuterats kring bajstankens volym och hur mycket det är kvar innan den är full, diseltankens filter och vattentankarnas eventuella läckage. Det har också tätats och grejats med alla dessa tankar under resans gång.

Då vädret varit växlande har det inneburit att vi spenderat en del tid i hamn. Och en hel del tid i fullt ställ på havet förstås. Jag har hunnit att läsa böcker och sticka vilket tyder på att det inte varit någon stress ombord. Dock är det en aning förvirrande att förhålla sig till att klockorna ombord är inställda på utc-tid.

Jag åker hem till Sverige efter finfina dagar och med ett annat lugn i kroppen jämfört med innan jag åkte. Nästa gast anländer Ijmuiden ikväll och jag önskar honom en god tur med Sassy och hennes män. Jag säger tusen tack och kanske på återseende på ett annat hav!
Kram Kristina

One thought on “550 sjömil senare

  1. Vi är avavundsjuka på dig som fick uppleva detta. Vi andra kör omkring här hemma mellan lågtryck och magen i ordning.