Bland vita vader och bidèer

Sjömän o fruntimmer!

Vi har nu lämnat baugetter och fisluktande ostar bakom oss och anlänt till de vita vadernas förlovade land, som traditionen bjuder har hamntoaletterna dubbla kranar i handfaten, en för varmvatten och en för kallvatten, oerhört praktiskt för en sketen sjöman som avser att vaska underredet. Jodå, vi har nått de brittiska Channel islands och ligger förtöjda i en oerhört charmig gästhamn på Guernsey. Här är väldigt vackert och vi lär stanna ett par dagar tills den rådande västliga vinden vrider och ger oss möjlighet att gå vidare mot antingen Falmouth eller Brest som sista stopp innan Biscaya.

Robban har lyckats hälla i hälften av våra bestick i sjön när han på ett enastående praktiskt sätt skulle diska ”on the rocks” med en spann för att spara färskvatten. Så nu planerar vi en själavandring bland standens mer flärdfulla restauranger för att hyrköpa ihop till nytt matsilver.

Uppkopplingen är tämligen slö så tyvärr får vi göra alla fluktande fruntimmer besvikna, inga bilder denna gång moohahaha!

Trevlig kväll!

One thought on “Bland vita vader och bidèer

  1. Just det,,de vita vaderna och ”freckle faces” …tacka vet jag scandinaviska dragen. Tips,, kolla så ni alltid tankar blank-diesel utan RME. Jag fick praktiskt bevis i helgen då motorn tappade varv för mig, bytte alla filter,,,stoppet satt i finfiltret,,,var som tät som en genomskinlig manet. Åt helvete med Miljö diesel,,,undrar hur många liv det har kostat fritidsbåtägare. Gör nu en sista koll på allt innan Biscaya. Segla Väl.