Vidare söderut…

Kära vänner!

Så är det dags för oss brådmogna män att dra vidare på vår korsfärd söderut. Vi kastar loss om någon timme och lägger kurs mot Kap Verde. Denna etapp om 800 sjömil blir vår längsta hittills och vi räknar med en dryg vecka till sjöss.

Vi är oerhört laddade att åter komma ut på böljorna de blå. För mig och Robban har livet övergått från gråskala till färg då våra kära flickvänner hade med sig snus till oss från sverige. För att inte gå torra mitt ute på atlanten har även Stefans mamma tagit med snus ned till oss. Så även Danne, vår fjärde besättningsman som just mönstrat på och seglar med oss till Kap Verde. Vi tackar er alla för att ni tar hand om era förtröstansfulla sjömän och förser oss med denna ädla svenska basvara.

Sedan tjejerna lämnat oss har vi ägnat tiden åt att förbereda atlantöverfarten. Min kollega Alf och hans fru Ina har hus här nere på Gran Canaria. De har varit ytterst hjälpsamma och kört runt oss på öns bästa affärer där vi har provianterat för glatta livet. Totalt har vi lyckats knövla ned tre fullknökade kundvagnar käk i Sassys sedan tidigare redan hårt ansatta stuvutrymmen. Inte illa. Nu har vi corned beef, bönor och ravioli så vi klarar oss ett bra tag. Sassy är tung som en brunstig blåval. Vi räknar nämligen med att möjlighet till bra proviantering är begränsad på Kap Verde.

Under seglingen kommer vi precis som tidigare försöka lägga upp korta meddelanden på hemsidan emellanåt från vår satellittelefon. Vi sms:ar in dessa via Twitter och inleder meddelandet med vår aktuella position (latitud och longitud i grader och minuter), ex. 27 47N 15 43W. Vill ni då kommunicera med oss är enda sättet att skicka ett sms till vår satellittelefon, vi kommer ju inte åt Internet ute till sjöss.

Så, nu blir det en period av twitterinlägg. När vi kommer fram till Kap Verde så hoppas jag att vi kan lägga upp ett mer spännande blogginlägg med rafflande bilder från seglingen. Danne har med sig en kraftfull kamera och är tämligen taggad på att ta snajsiga bilder på såväl valar som lättklädda män. Vi hälsar Danne välkommen ombord och hoppas att resan låter sig väl smaka…

Skepp o hoj!

3 thoughts on “Vidare söderut…

  1. Det var kul att traffa er och se att ni har det bra. Nu aker vi hem till kylan i Sverige.
    Kommer att sakna dig Stefan!
    Kram fran mamsen