Första inlägget på nya sidan: båtmässan mm

Då var vi igång med hemsidan och bloggandet. Just nu så skriver vi ju för kråkorna men så småningom kanske det kommer förbi någon som läser det vi skriver. Jag tänkte orda lite om båtmässan som var i stan förra veckan där vi hann med två besök. Det blev en del inköp och lite gluttande på nya båtar. Det kändes rätt gott när vi kom ut till Forgusen och fick känslan av en rejäl och robust båt när man hade

dom nyare båtarna färskt i minnet.

Det vi hann med på mässan i alla fall var att köpa ett fiskespö till båten samt känna in Spot och EPIRB systemen. Vi fick en rätt bra genomgång av en tjej från Kajaktiv om Spot-en. Hon verkade väldigt nöjd efter att ha paddlat runt en hel del med den. Tyvärr fick vi inte träffa James som tydligen var något av en expert på prylen så det blev inget inköp. Men vi kommer nog att beställa en ganska snart. EPIRB får vi återkomma till en annan gång.

Det var hyfsade priser på utrustning och jag slog själv till på ett par seglarbrallor från HH. 1500 spänn kändes som ett överkomligt pris då dom skulle kosta 1000 extra i butik. Sen spanade jag in lite flytvästar men gjorde inget köp där. Jag hade tänkte mig en uppblåsbar variant som är klassad för offshore, 275N tror jag vissa benämner dom. Men eftersom det inte verkar vara något dom säljer till gemene bryggseglare så får man lägga en beställning för att köpa en sådan. Jag tänkte mig läsa på lite om vad man verkligen behöver innan jag slår till.

Ett lite roligt inslag var att med en folköl innanför västen så vågade vi fråga om vi fick blåsa upp en väst för att se hur det ser ut. Inga problem tyckte Baltic-killen och här är resultatet:

That’s it, let the blogging begin :-)

3 thoughts on “Första inlägget på nya sidan: båtmässan mm

 1. Hej

  Du skriver inte för kråkorna.
  Sitter och funderar på min lilla resa till sommaren när vi skall seglam hem vår Forgus 31 från Stockholm till Göteborg.

  Hälsningar
  Magnus

  • Kul att höra att det är fler som satsat på Forgus 31. Hör gärna av dig med funderingar, vi ska lägga upp lite kontaktuppgifter här på sidan så småningom men info@sassylady.se kan du alltid använda så länge. Annars kanske vi hör av oss med funderingar, vi har ju lite jobb planerade som kanske redan är gjorda på din båt så vi kanske kan utbyta lite tips. Alltid roligt att höra av andra med liknande båt…