Hamnröta på Azorerna

Efter hela 5 nätter i Hortas gästhamn på Azorerna så drar vi mot Irland idag. VHF-en är reparerad, båten bunkrad och den obligatoriska målningen klar (de flesta som stannar här i Horta gör en målning som minne så Petter har tagit sitt kulturansvar åter och målat en riktigt fin pinup-Sassy). Det vore synd att säga att vi har utforskat Azorerna då vi har rört oss mellan båten, duschen och puben. Men då har man ju anledning att komma tillbaka nån gång. För det ser väldigt fint ut här och Horta verkar vara en rätt så trevlig liten stad. Men eftersom vi har dambesök att vänta på Irland den 18e och upptäckarglädjen har mattats av nu när vi är på väg hem så pinnar vi vidare ändå. Lite synd är det att inte uppleva mer när man ändå är här men suget efter nya

upptäkter finns inte på samma sätt som tidigare. Så livet i gästhamnen har dugit gott och det har som vanligt varit trevligt att umgås med familjerna på CU@Sea och Adele, plus andra seglare, som vi kommer att sakna en massa där hemma när allt är över.

Men vi ska njuta av den sista långa seglingen som kommer bli ännu goare eftersom vi nu har Robbans pappa Björn med oss. Han har redan gått ut hårt och skaffat sig en grisskär färg och vägrar solfaktor högre än 6. Det visar på rätta takter och det ska bli kul att ha en erfaren man ombord bland oss pojkspolingar. Han är ju van att styra snipa hemma på västkusten så vi får räkna med att motorn ska gå om nätterna för att han ska kunna sova.

Prognosen ser inte lysande ut för de första dygnen men sen ska det bli blåsa av. Vi kommer att gå för motor till att börja med och försöka segla genaker när det går tills på söndag-måndag tror vi. Därefter börjar det komma in lågtryck som ger sydliga, sydvästliga eller västliga vindar med rätt bra tryck i. Som tur är har vi stabila Danne som skickar prognosen till oss varje dag, Sheriffens Metoffice som ger stadiga strategitips och möjlighet att ladda ner grib-filer via satellit så vi kommer att kunna anpassa oss lite efter vad som komma skall.

Hasta luego

Comments are closed.