Vi är hemma! Jobb sökes och båt säljes

Sassy Lady är åter i Göteborg och öppen-dörr-kiss ska nu bytas mot under-täcket-mys. När vi på vägen in mot Göteborg korsade spåret vi la för drygt ett år sedan kändes det som att det var nyss vi vinkade av våra nära och kära där på kajen. Samtidigt är det ju en evighet sedan om man tänker på hur mycket vi har upplevt sedan dess och man känner sig lite som en ny människa. Nyfikenheten på vad som ska hända härnäst överväger nog vemodet över att vårt livs (hittills) häftigaste äventyr är slut.

Ända sen vi lämnade Kuba i slutet på april så har vi varit på väg hemåt och den sista sträckan från Skottland kändes som spårvagnen från centralen när man åkt nattåg från Norrland. Nordsjön bjöd inte på något större motstånd och det tog oss lite drygt 4 dygn att plaska över den här gången. Vi stack iväg med varierande vindar och motorseglade en del det första 1,5 dygnet. Sen fick vi nord till nordvästliga vindar på upp till 13m/s innan vinden dog ut och kom tillbaka från sydväst i 4m/s under sista dygnet. Ett riktigt ”så gör man”-spår då vi i princip seglade rätt mot Göteborg under hela sträckan.

Med underbyxan åter igen bultande närmade vi oss kajen utanför Operan vid två-tiden på lördagen den 13/7 och fick se älskade flickvänner och familj jublandes. Det var inte i lika mycket folk som när vi drog men desto gladare miner. Caroline kunde knappt bärga sig att få besättningen på örat och kastade över en flaska bubbel innan förtöjningarna satt. Hur härligt är inte det att kunna göra nån så glad och det var en bonus att så många kom förbi och hälsade oss välkomna, man kände sig nästan lite kunglig. Puss- och kram-kalaset varade i nån timme och det kändes så skönt att vara hemma igen. En stund vi aldrig kommer att glömma.

Så vad händer nu då? Ja, det blir inget mer huttrandes i spiltan, lökhackande på tvären och sittkissning på ett tag. Jag ska åka hem till Norrland, hälsa på släktovänner och göra första svär-turnen i Hälsingland innan det är dags att leta nya konsultuppdrag. Robban ska köpa VCT-overall, investera i en b.b. Scania 9-3 b.v.s.a innan det blir camping och sen utbildning/jobb. Petter tror jag ska göra ett sista försök att gå upp 14 kg så att han får lite spänn i skinnjackan (googla bilder på Steve med Lloyden) innan han ska börja jobba på Volvo Penta igen. Segling blir det mer av fast i mindre skala. Förhoppningsvis ska vi hitta en köpare av våran kära Sassy Lady som vill ta med henne på nya äventyr så vi hoppas på inbjudningar från seglar-vänner innan vi pantat tillräckligt med burkar för att skaffa egna båtar. Bloggen kommer att svalna av men kanske dyker det upp några nostalgiska inlägg eller tidigare censurerade filmer när känslan smyger sig på.

Kort sagt, över, ut och in med den från Sassy Lady.

Hasta luego
Ps. Det har varit toktrevligt att så många följt oss på bloggen och vi uppskattar om ni hör av er så vi får veta vilka ni är. Nya bekantskaper är alltid trevligt.

2 thoughts on “Vi är hemma! Jobb sökes och båt säljes

  1. Vi träffades på JRSK för ett drygt år sedan. Eftersom Petter varit arbetskamrat med min man så blev jag lite extra intresserad. Det har varit ett stort nöje att följa er alltid så trevliga blogg, välavvägda inlägg, lagom personligt och dessutom ofta väldigt roligt. Er mobilblogg är ursnygg. Så lätt att läsa inläggen vilket är ovanligt. En eloge till alla som skrivit och pillat. Lycka till med jobb och framtid.

  2. Stort tack för att vi fått följa med på ert stora äventyr och hjärtligt välkomna hem. Hoppas att vi ses snart, vi hade inte möjlighet att möta er i Göteborg!