Nya tag i miljömedvetenhetens tecken

Efter helgens lilla besvikelse med vibrationer, ljud och dålig laddning från lilla Windy känns det spännande att ta nya tag. Jag och Petter åkte upp till idyllen vid Hornborgarsjön till Ulf på Windforce igår för att försöka hitta på nåt bättre. Den här gången var tanken att vi skulle byta Windyn mot en Air-X.

När vi kom fram så satt Ulf och skruvade på en liknande vindgenerator och sa att det var det här var grejer för spännande män. Några kineser har gjort några prototyper som liknar Air-X med en dubbelt så kraftig generator (Air-X+ kanske?). Air-X säger sig kunna leverera 400W och den här varianten är på 800W. Märkeffekterna är nog lika långt från sanningen som Van der Kvast i rätten men Ulf har mätt upp hälften av dom 800W så det bådar ju gott.

Vi var lite tveksamma till Air-X eftersom vi inte har hört eller läst om någon som är nöjd med den. I orginalutförande så väsnas den enormt mycket och det är ingen seglare som står ut med det i längden. Dock så finns det tystare vingar att köpa till den och det verkar som att orginalen är för klena samt inte utformade på bästa sätt. Ulf har konstruerat sina egna vingar och förhoppningsvis skall dom vara lika tysta.

Så nu tar vi nya tag och satsar på att montera upp vindgeneratorn i slutet av veckan eller till helgen. Den här gången så ska vi höja upp den lite ytterligare eftersom den nya generatorn har en ännu högre hastighet på vingarna. Ca 2,5 m frihöjd känns relativt säkert. Det stora problemet har varit att få tag i en stolpe med lite längd på och efter suktande efter vägskyltsstolpar med bågfil i handen igår kväll hittade vi ett 3m rör för en 2-hundring på Jula.

Dessutom ska vi nog satsa lite mer på vibrationsdämpning. Vi gjorde ju några försök med att lägga olika gummibitar emellan men vi har kommit fram till att vi får ta rejälare tag. Förhoppningsvis kommer det ett inlägg med framfot och positiv spiral om några dagar…

Hasta luego!

Comments are closed.