Snurra mig!

Sådärja, nu sitter den nya snurran uppmonterad och det blev riktigt schysst (nästan i alla fall). 3m galvaniserat 42mm rör gjorde susen och nu är det ingen fara för personskada längre. Jag har läst nånstans att frihöjden skall vara 2,5m upp till bladen och det är ungefär vad vi har nu. Dessutom har vi kittat med gummikuddar under foten, mellan pushpit och u-klammor samt för stag. Att snurran i sig själv sitter klämd runt stolpen med 3mm gummi runt om gör nog gott också.

Det är bara att konstatera att vibrationsdämpning och stabilitet inte riktigt går hand i hand. När vi satt upp stolpen utan något stag kände vi inte så starkt. Pushpit fick däremot känna på och trots att Petter kittat upp med goa brickor under så såg det inte riktigt bra ut. Gummikuddar under foten och att vi dessutom har 1m längre rör gör att det rör (haha, Göteborgshumor av en norrlänning :-)) på sig mycket mer.

Medicinen heter stagning. Utav den gamla stolpen har vi nu satt ett stag i längsled och imorn ska vi sätta upp ett till som går tvärs båten. Här fick det bli 3mm gummi mellan stag och stolpe samt relingslist för att ge bra stabilitet. Detta kan nog ge upphov till lite vibrationer så vi får se om vi måste fixa till det något.

Summa summarum tror jag att det kommer att bli riktigt stabilt och det återstår bara att se om ljud och vibrationer är tillräckligt låga när snurran väl drar igång och laddar våra batterier. Annars ringer vi Ole Bramserud för experttips…

Nu återstår i alla fall två arbetsdagar innan det är dags att packa väskan och ge sig ut på äventyr igen. Och det känner jag otroligt starkt för! :-D

Hasta luego…

Comments are closed.