En sprayhood blir till…

Sådär ja! Idag var två flinka gossar från Marin & Industrisömnad AB ute och mallade upp en ny sprayhood åt oss. Den nya sprayhooden blir något högre än den förra och sträcker sig en smula mer akterut för att ge ökat skydd på sidorna. Vi höjer även den förliga bågen avsevärt för att få bättre sikt framåt genom tre nya rutor.

Bågen har vi själva tillverkat i 25mm rostfritt med extra diagonaler akterut för att få en bra stabilitet i hela kalaset. Vi låter även sko sprayhoodens akterkant med ett tåligt läderliknande material för att vidstå slitage från bom och skitiga sjömanshänder.

Förutom sprayhood låter vi tillverka nya stänkskydd till sittbrunnens mantåg. De nya skydden sträcker sig från akterpushpit fram till hajfenorna i höjd med sprayhooden och förvätas ge bra skydd i hela sittbrunnen. Vi hoppas framförallt att skydden förhindrar att vågskum skvätter in i ölen men även att de erbjuder ett effektivt insynsskydd för oss ekivoka sjömän med fäbless för bar hud, då vi ligger inknödda i hamn brevid bittra barnfamiljer.

På stänkskyddens insidor låter vi även sy in några fickor för PET flaskor och dyligt samt större fickor lämpliga för överbliven skotlina. På insidan av sprayhooden låter vi sy in öglor så att vi enkelt kan fästa linor att använda för tork av blöta handdukar, handskar och liknande.

Då vår targabåge blir klar kommer vi även låta tillverka ett soltak i samma material och färg, vi har valt att använda samma väv som Malö och färgen är alltså mörkblå (Markilux 91 har jag för mig att den heter).

Som grädde på moset infogar jag även en bild på en halväten mus som låg i fällan.

Comments are closed.