Kontakta och följ oss

Hur följer jag Sassy Lady

Trots att vi är ute och seglar långt från snabbmakaroner och kvällstidningar så försöker vi meddela omvärlden var vi finns och hur vi har det. Detta gör vi på ett antal olika sätt och för den oinvigde i blogg-, Twitter- och Facebook-världen kan det kanske vara lite förvirrande. Här kommer så en förklaring över hur man enklast följer oss via de olika medierna.

Blogg

Bloggen uppdaterar vi när vi har bra uppkoppling till internet och det finns något att skriva om. Om man vill följa detta på ett lite mer automatiskt sätt så går det att prenumerera på våra inlägg via RSS-flödet. Klicka på ”Inlägg via RSS” längst nere till vänster på sidan så kan du ställa in en prenumeration via din webbläsare eller mejlprogram. En googling på ”prenumerera på RSS flöde” ger mer information.

Twitter

Om du använder Twitter så kan du följa ”sassyladyse” för att få våra twitterinlägg alternativt se dom direkt här på sidan under ”Senaste Twitterinlägg” eller gå in via denna länk. Här lägger vi upp korta meddelanden om var vi är och vad som händer. Vid längre seglingar när vi inte har tillgång till internet så använder vi vår satellittelefon och lägger upp positionsrapporter och annat smått och gott. (Om vi skriver position kan du kolla i exempelvis Google Maps var vi befinner oss, klistra in koordinaterna, exempelvis 16 45N 22 59W, i Google och välj Maps/Kartor.) Dock så kan vi inte se via satellittelefonen vad som sägs och kommenteras varför vi uppskattar sms tillbaka till oss när vi är ute och seglar.

Facebook

För de som använder Facebook och vill hålla koll på när det kommer nya blogg- eller Twitter-inlägg så har vi en fan-sida på Facebook här. När det kommer ett nytt blogginlägg eller ett nytt Tweet så hamnar detta även på Facebook. Därifrån kan du klicka dig vidare till vår hemsida för att läsa mer och titta på bilder. Om du klickar på ”gilla-knappen” här till höger så kommer du att se i ditt nyhetsflöde på Facebook när det kommit något nytt. Enkelt va?

Hur kontaktar jag Sassy Ladys besättning?

Via satellit

Detta är det säkraste sättet att snabbt komma i kontakt med oss när vi är ute och seglar längre turer.

Är ni stadda i kassan eller tillräckligt desperata kan ni slå en pling till vår satellittelefon IsatPhone Pro på telefonnummer +870776395009.

Ni kan även skicka gratis SMS till vår satellittelefon via Inmarsats hemsida: följ denna länk och ange vårt telefonnummer +870776395009.

Det går även att skicka gratis SMS via vanlig mail: skicka mailet till 870776395009@message.inmarsat.com och tänk på att meddelandet inte får vara mer än 134 tecken långt. Sista alternativet är naturligtvis att SMS:a till oss direkt från din mobiltelefon, det kostar däremot pengar och tar en osäkrare väg i cyberrymden.

Vi blir jätteglada om vi får SMS från er, däremot ska ni inte bli besvikna om vi är sparsamma med att svara då detta kostar som en sämre skjorta. Som sagt, för er är det gratis att SMS:a oss.

Via mail

Ni kan maila till oss på info@sassylady.se, vi kollar mailen då vi ligger i hamn med tillgång till Internet. Vill ni maila personligen till någon av oss har vi följande adresser:
Petter: petter@sassylady.se
Robban: robban@sassylady.se
Stefan: stefan@sassylady.se

Via VHF radio

Om ni är inom synhåll för vår VHF antenn kan ni prova att anropa oss, vi har call sign SC8023.